A piszkos kerekek a kifényesített automobilon olyanok mint az ököl a szemre. Mivel a kerekek sokat dobnak az autó kinézetén, mindig a legjobb állapotban kellene lenniük. Mint a felnik úgy a gumiabroncsok is. A jó kinézeten kívül a gumiabroncs ápolásával megelőzzük például a repedezéseket is. Az Autoglym márka rögtön két készítményél is rendelkezik melyek alkalmasak erre a célra. A jól ismert Instant Tyre Dressing és az újabb, High Performance Tyre Gel. 

Autoglym Instant Tyre Gel

Autoglym Instant Tyre Dressing 500ml praktikus csomagban permetezőfejjel, aminek segítségével nagyon egyszerűen és gyorsan használható. Használható száraz és nedves (lemosott) gumiabroncsokon attól függően hogy fényes vagy matt eredményt akarunk elérni. Autoglym High Performance Gel 500ml mint már arról a megnevezése is árulkodik, inkább gél mint folyadék. Nem permetezőfejes és kizárólag csak száraz gumiabroncsra alkalmazható. Mindkét készítmény kizárólag a gumiabroncs oldalfalára használható, nem a futófelület/borda-ra !

 

Mikor ápoljuk le a gumiabroncsot ?
Ideális a felnik mosásával együtt csinálni - praktikusság szempontjából. A felnik mosásánál használhatja a felni tisztítót a gumiabroncsra is, ha felni kefét használ, átfuthat vele az abroncsokon is. Egyszerűen a gumiabroncsot és a felnit egyszerre mossa és nem kell kerülgetnie a tiszta gumiabroncsot felni tisztításkor. Ha a következő szintre akar lépni , használhat Autoglym Intensive Tar Remover-t, mellyel eltávolítja az előző réteg Tyre Dressing-et/Gél-t a gumiabroncsról.

Száraz vagy nedves gumiabroncs ?
A száraz és a nedves gumiabroncs esetében is csak az Instant Tyre Dresing használható. Ez adja meg ennek a terméknek a tokéletességet abban a szituációban mikor nincs sok ideje a mosásra és nem érkezik megvárni még a gumiabroncs száraz lesz. Nem az számít hogy száraz vagy nedves felületen alkalmazza, hanem az hogy mennyi ideig hagyja hatni. 

Ha hosszan tartó eredményit akar akkor használja a High Performance Tyre Gel-t. Eszt csak száraz és tiszta gumiabroncson használja ! Vigyen fel a gumiabroncsra egy egyenletes réteget a gélből a Perfect Polish Applicator segítségével, az egyenes felületeken kívül a hajlásokra is.

Autoglym High Performance Tyre Gel

Magas vagy alacsony fényű ?
Dressing-gel és géllel is elérhető mindkét eredmény. Attól függ, hogy milyen hosszan hagyja a készítményt hatni - ha hagyja hogy természetesen száradjon, eléri a magas fényt. Ha a felvitt réteget pár perc elteltével letörli, akkor alacsonyabb fényt ér el vagyis matt lesz. A még magasabb fény elérése érdekében száradás után vigyen fel még egy réteget.

Eredmény

Mindkét készítmény hatása bizonyított és nagyon népszerű. Igaz hogy ugyanazt a célt szolgálják, de mégis kicsit  különböznek. Ha nem tud elég időt szánni a karbantartásra - az Instant Tyre Dressing ideális az ön számára. Nedves gumiabroncsra is permetezheti, nem kell megvárnia, amíg száraz lesz.
Ha elegendő idő áll rendelkezésére a detailing-hoz, és "nyerni" akar vele, akkor a High Performance Gel lesz a megfelelő az ön számára, amely összetétele és nagyobb viszkozitásának köszönhetően tartósabb hatással bír a gumiabroncson. Javasoljuk, hogy viaszra való aplikátort használjon. Szélsőséges időjárási körülmények között is használható - nem fordul elő hogy permetezés közben a szél ráfújná a karosszériára  :-)

A végere már csak egy tanács - inkább tartsa magát a jól ismert "valamikor a kevesebb több mint a sok" mert a gumiabroncs csak egy megadott mennyiségű készítményt képes elnyelni. Ezzel megelőzi a pazarlást és a nem kívánt felvitelét a karosszériára vagy hasonlót.